Met onregelmatige tussenpozen houden wij dit weblog bij over dingen die we in de omgeving van Viggiona beleven, ons opvallen en over zaken die ons interesse hebben.

Monte Sasso del Ferro - Laveno15-10-2011: Het is vandaag stralend en warm weer! Bij deze temperatuur willen we het ons gemakkelijk maken. Het plan is om vanaf de Monte Sasso del Ferro omlaag te lopen naar Laveno.
We hebben de auto achtergelaten in Verbania en varen met de veerboot naar Laveno. In Laveno nemen we de kabelbaan naar de Monte Sasso del Ferro.
Op de achtergrond is Laveno en de Monte Sasso del Ferro goed zichtbaar.

Opnames met teleobjectief laten zien dat het restaurant en tevens eindstation van de kabelbaan, net onder de top van de Monte Sasso del Ferro, in het wilde weg vol gehangen is met satelliet schotels en communicatieapparatuur. Dit verdient niet echt een schoonheidsprijs!In een soort hangende vuilnisbak, waarin zitten onmogelijk is, brengt de kabelbaan ons in meer dan een kwartier naar hoger sferen. Met dit uitzicht is dit niet echt een straf!


Er zijn ook volledig dichte "vuinisbakken" waar je niet uit kunt vallen.........waarom moeten wij dan in een gevaarlijke "cabrio-vuilnisbak" naar boven?


Wel uitstappen anders ben je 17 minuten later weer in Laveno.........

Verschillende "vierduizenders" bedekt met eeuwige sneeuw, waaronder de Monte Rosa, laten zich vanaf de Monte Sasso del Ferro bewonderen.

Een bijna eindeloos uitzicht over de Povlakte.
Na een cappuccino en een tiramisu beginnen we aan de op sommige plaatsen steile maar niet bijzonder moeilijke afdaling.

Bij de haven in Laveno genieten we nog even van het zonnetje en nemen daarna de veerboot terug naar Verbania

We zijn weer terug in Verbania en zien aan de overkant van het Lago Maggiore de Monte Sasso del Ferro.

Geen opmerkingen: