Met onregelmatige tussenpozen houden wij dit weblog bij over dingen die we in de omgeving van Viggiona beleven, ons opvallen en over zaken die ons interesse hebben.

Allerheiligen, 1 november 2012

In Italië is 1 november een nationale feestdag en wordt Allerheiligen gevierd. Voor Allerheiligen worden de kerkhoven extra onder handen genomen en schoongemaakt. De meeste graven worden versierd met bloemen. Allerheiligen is een christelijke feestdag waarop alle heiligen (ruim 100 000) van de rooms-katholieke kerk gezamenlijk worden vereerd en herdacht. Het feest wordt sinds de achtste eeuw gevierd. Op Allerzielen (2 november) worden alle gestorven herdacht. Allerheiligen en Allerzielen zijn de dagen waarop in de rooms-katholieke kerk de onderwerpen dood en leven na de dood aan de orde komen.

Ook in het bergdorpje Cigogna was het op 30 november 2012, toen wij er waren, een komen en gaan van mensen die bloemen naar het kleine kerkhof kwamen brengen.


Ook een gedenkplaats, voor de maar 11 jaar oud geworden Franco Bottini, langs de weg van Rovegro naar Cicogna is rijkelijk versierd met bloemen.Geen opmerkingen: